Úgy tűnik, csak „minimális egészségi kockázatot” jelentenek az ivóvízben lévő műanyag mikroszemcsék – állapította meg az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) jelentése. A témában elsőként folytatott vizsgálatában a WHO arra a következtetésre jutott, hogy a nagyobb szemcsék és a kisebbek legtöbbje
Vérből és CT-felvételekből azonosítaná az infarktuskockázatot egy magyar kutató

A szívinfarktus korai, személyre szabott előrejelzését kutatja Maurovich-Horvat Pál, a Semmelweis Egyetem docense, aki másodszor nyert a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Lendület programjának pályázatán – írta az MTI-nek eljuttatott közleményében az egyetem csütörtökön. Maurovich-Horvat Pál kutatócsoportja az elmúlt években képi
A koalák mikrobiomjának megváltoztatása lehet az erszényes megmentésének a kulcsa

A koalák mikrobiomjának megváltoztatása székletátültetéssel lehetővé teszi, hogy az erszényesek más fajta eukaliptuszokat is elfogyasszanak, ily módon túléljék egyre fogyatkozó élőhelyük elvesztését – vélik ausztrál kutatók. A Queenslandi Egyetem kutatói elemezték és megváltoztatták a koalák beleiben lévő mikrobákat és azt
Felfedezték az összefüggést az Alzheimer-kór és az agyi immunsejtek között

Amerikai kutatók felfedezték az összefüggést az Alzheimer-kór és az agyi immunsejtek között – számolt be róla a Medicalxpress.com. Az irvine-i Kaliforniai Egyetem biológusai laboratóriumi körülmények között felfedezték, hogyan lehet megelőzni az Alzheimer-kórt, eredményeik a jövőben segíthetnek új gyógyszerek kifejlesztésében. A
Készül a Mátrix negyedik filmje, ismét Keanu Reeves játsza a Neo-t
Először figyelhették meg, ahogy egy feketelyuk „felfal” egy neutroncsillagot
Több mint 2300 tigris esett orvvadászok és orgazdák áldozatául az ezredforduló óta
A brit kényelmi élelmiszerek a legegészségesebbek, az indiaiak a legkevésbé egy kutatás szerint

A világ 12 országának több mint négyszázezer kényelmi élelmiszertermékét felmérő globális kutatás eredménye szerint az Egyesült Királyságban készült előkészített, félkész és késztermékek tartalmazzák a legkevesebb cukrot, telített zsírt és sót. Az ausztráliai George Institute for Global Health egészségtudományi intézet az